Het is mogelijk om een Android tablet als mediaspeler te gebruiken!

HDMI aansluiting

Zelf heb ik een Asus Transformer, en daarop zit een mini HDMI aansluiting. Bij de kijkshop heb ik een "mini HDMI - HDMI" kabel gekocht (10,99 euro). Daarmee kun je de tablet aansluiten op een TV met een HDMI aansluiting!
Het geluid loopt over dezelfde kabel.

Mediaspeler

Helaas speelt de standaard videospeler niet alle films af, maar dat is op te lossen door de App "MX Player" te installeren. Als je deze speler start, dan krijg je een melding om ook de codexen te installeren, als je dat doet, dan kunnen er veel meer video formaten worden afgespeeld!

Media spelen vanaf je PC of NAS

Je kunt nu video bestanden afspelen vanaf je tablet, maar als je "File Expert" (zie ook Android in je netwerk) installeert, dan kun je ook video bestanden afspelen vanaf je PC of je NAS server. Zelf gebruik ik hiervoor het (Windows) Samba protocol.

UPnP streaming

Ik gebruik zelf "File Expert" om bestanden te delen. Maar het is ook mogelijk om UPnP streaming te gebruiken. Om UPnP mogelijk te maken kun je UPnPlay of BubbleUPnP installeren.
Zelf gebruik ik UPnP niet omdat je dan ook op je pc of NAS UPnP ondersteuning moet aanzetten (terwijl Samba vrijwel altijd al beschikbaar is), en je hebt kans dat de ondertiteling van een film niet werkt (via Samba werkt dit wel).