Oplaadsnoer Asus Transformer I

Bij de Asus Transformer I zit een behoorlijk kort oplaadsnoer. Je kunt dit snoer verlengen met een USB kabel, MAAR: een USB 2.0 kabel werkt niet! Koop een USB 3.0 verlengkabel (ik heb zelf een 1.8 meter kabel gekocht bij de Handyman voor 10,99 euro).

Virtueel toetsenbordÉén van de eerste dingen die ik heb veranderd op mijn tablet is het virtuele toetsenbord. Op het standaard toetsen bord ontbreken navigatie toetsen (links/ rechts etc). Het is een vrij basic toetsenbord. Op een forum vond ik de tip om "Hackers keyboard" te gebruiken. Te vinden in de Market, installeren en vervolgens de instellingen wijzigen om het standaard  toetsenbord te wijzigen in "Hackers keybord" (lees even de korte handleiding bij de app).
Prima toetsenbord! Erg handig, bij typen komt er automatisch een hoofdletter bij het eerste woord, en er zijn betere navigatie toetsen.

Het is trouwens mogelijk om vrij snel te wisselen tussen verschillende toetsenborden: als het toetsenbord is geactiveerd, dan verschijnt er rechtsonderin een klein toetsenbord icoon. Als je die aanklikt, dan kun je een andere toetsenbord selecteren.

Bookmarks (favorieten) synchroniseren

Bij de standaard browser is het mogelijk om je bookmarks (favorieten in je browser) te synchroniseren met Google (en daarmee ook met je PC, laptop etc.). Helaas werkt dat niet goed, er ontbreken diverse bookmarks...
Het gaat een stuk beter met "ChromeMarksLite". De gratis versie kopieert je bookmarks van Google naar je tablet. Helaas komt het niet direct in de browser, je moet even de app openen en kunt dan een bookmark selecteren.

Screenshots maken

Deze methode werkt in ieder geval op een Asus Transformer I. Ik weet niet of deze optie ook op andere tablets zit (dit kan onder andere afhankelijk zijn van de Android versie).

Ga naar: Apps > Settings (Instellingen) > Screen (Scherm) > Screenshot AAN zetten.
Vervolgens kun je screen shots maken met de toets "Recente Apps" (ongeveer 2 seconden ingedrukt houden).
Als er gevraagd wordt "Stay in screenshot mode (In screenshot modus blijven)" selecteer dan "Yes of Ja". Anders moet je het maken van screenshots weer opnieuw instellen!
De screenshots worden opgeslagen in de volgende map: /mnt/sdcard/Screenshots/