Met een NMT is het mogelijk om bestanden (muziek, films etc.) te dowloaden van internet. Er zijn 2 mogelijkheden: downloaden met torrent (peer to peer), en downloaden met nieuwsgroepen.

NMT Downloaden met torrent:

Met een NMT is het mogelijk torrents te downloaden. Een torrent is een klein bestand die verwijst naar bijvoorbeeld een film, software of muziek bestand op internet. Op internet zijn zoekmachines te vinden waar je de torrent bestanden kunt downloaden.

Bij het downloaden van een torrent wordt er ook ge-upload, je deelt de bestanden met andere downloaders. Een torrent is toe te voegen met je pc.

LET OP: als je de NMT wilt uitzetten, en je bent nog aan het downloaden, zet dan eerst de download stop! Als je dat niet doet dan wordt bij het opstarten een controle gedaan van de download bestanden voordat hij verder gaat met downloaden. Zo'n controle kan wel een uur duren...

De Clutch interface (via de webbrowser) geeft te snel aan dat het downloaden al voltooid is (terwijl de download nog steeds loopt!). Klik op "Inspector" om te controleren of de download daadwerkelijk is voltooid. De interface op de NMT geeft wel goed aan of een download voltooid is...

TIP: Als het downloaden traag gaat probeer dan maximaal 1 of 2 torrents te downloaden.

Instellingen NMT

Bij de instellingen in de NMT:
Instellingen > NMT Programma's
Moet de torrent server aan staan:
Torrent Server: AAN

Download scherm openen

Transmission/ Clutch (standaard poort 51413):
Open een browser op je pc en ga naar: http://IP_ADRES_NMT:8077 of: http://NAAM_NMT:8077
Je krijgt een inlogschermpje: standaard is de gebruikersnaam "nmt" en het wachtwoord "1234".


Je krijgt een scherm van de NMT om torrents toe te voegen, en je ziet de status van de downloads!
Links onderin is een icoon (dat ronde teken) voor de settings (bijv. poort wijzigen en bandbreedte instellen).

Torrents (een soort link bestand naar bijvoorbeeld een film) kun je downloaden op internet, en op je pc zetten. Vervolgens kun je met het torrent programma van de NMT deze link selecteren. Het bestand wordt dan gedownload. Om goed te kunnen downloaden moet je de "standaard poort" (standaard is dat poort 51413) in je router forwarden naar de NMT (meestal in een NAT tabel of Port Forwarding).

TIP: De status van de downloads is ook te zien op de NMT! Stoppen en starten van de downloads is dan ook mogelijk met de afstandsbediening (je kunt GEEN torrents toevoegen met de NMT, dat moet op een pc).
Ga op je NMT naar: Web Services > Torrent


In de oude NMT software (voor febr. 2009) is ook BTPD aanwezig:
BTPD (standaard poort 8881):
Open een browser op je pc en ga naar: http://IP_ADRES_NMT:8883/torrent/bt.cgi
In de nieuwe software is dit scherm ook nog beschikbaar, maar het lukt niet goed meer om daar een nieuwe download te starten...