Stap 1) De voorbereiding.

De NMJ software kan geautomatiseerd filmhoezen en synopsissen van uw filmbibliotheek ophalen, om dit zo goed mogelijk te laten verlopen is het raadzaam om uw bestanden op de juiste manier te noemen, zodat de NMJ direct weet om welke film(s) het gaat. De ingebouwde 'scraper' haalt filminformatie binnen op basis van de bestandsnaam van een film. Zodoende is het raadzaam om uw films als volgt te noemen: titel-van-de-film.jaartal.extensie

Bijvoorbeeld:
FOUT: dude.wheres.my.car.720p.ac3.mkv
GOED: dude.wheres.my.car.2000.mkv

Om te controleren uit welk jaar een betreffende film komt, kunt u o.a. terecht op IMBD (Engels) & MovieMeter (Nederlands).

Stap 2) Het aanmaken van de Jukebox.

- 2a. Vanuit het hoofdmenu navigeert u naar de optie Lokale media. Vanuit het nu getoonde menu heeft u toegang tot uw interne harde schijf en eventuele aangesloten USB-sticks en/of externe harde schijven.

- 2b. Selecteer nu de bron waarop uw films staan opgeslagen (in dit voorbeeld kiezen wij voor de interne harde schijf). Druk vervolgens op de linker richting toets op de afstandsbediening. Er zal nu een 'informatie balk' aan de linker kant van het scherm worden getoond. Kies hier voor de optie "J". De NMJ software zal nu worden gestart, in de nu getoonde melding kiest u voor "JA".

- 2c. U krijgt nu de mogelijkheid om aan te geven welke mappen van de gekozen opslag bron geïndexeerd mogen worden voor gebruik met NMJ. Als u de complete inhoud van de harde schijf wilt toevoegen aan de Jukebox kiest u voor de optie “Scan gehele folder”. Mocht u slechts enkele mappen toevoegen dan kiest u voor de optie “Specificeer scan doel(en)”.

Indien u voor de optie “Specificeer scan doel(en)” gekozen heeft, dan kunt u zelf bepalen welke media type(s) u wilt gebruiken in de Jukebox en welke mappen u wilt gebruiken.

- 2d. Gefeliciteerd uw NMJ Jukebox is nu aangemaakt. Als u voor de eerste keer de Jukebox opstart zult u een welkoms scherm te zien krijgen met daarin aanvullende informatie over het gebruik van NMJ. Door voor de optie "QUIT" te kiezen slaat u dit over en zult u rechtstreeks naar de inhoud van de Jukebox gaan.

(Ik heb deze Informatie van de site www.hdsupplies.nl gehaald)