Nieuwe spiegelreflex camera!

Fotograferen is al heel lang een hobby van mij, maar echt veel camera’s koop ik niet. Ik fotografeer al 10 jaar met een Nikon D50 spiegelreflex camera en een 18-200 mm zoomlens. Dit blog is al zo oud, dat zelf mijn aankoop van deze Nikon D50 er nog opstaat: Nikon D50 🙂

Ik heb lang getwijfeld of ik zou overstappen naar een systeem camera. Systeem camera’s worden steeds beter, en zijn meestal kleiner dan een spiegelreflex camera. Maar in de winkel heb ik enkele systeem camera’s bekeken, maar de beste modellen zijn toch nog redelijk groot. En nieuwere spiegel reflex camera’s zijn kleiner dan mijn D50.

Kortom: dit keer toch maar weer een spiegelreflex camera 🙂 Ik heb eerst uitgezocht welke modellen er zijn. Mijn oude Nikon D50 camera is opgevolgd door een D40X, vervolgens kwam de D60, daarna D5000, D5100, D5200, D5300 en als laatste in deze rij de D5500.

spiegelreflex_d5500

Vervolgens heb ik getwijfeld over de bijbehorende lens, meestal wordt de D5500 camera verkocht in een set met een standaard 18-55 mm lens, maar ik heb graag wat meer zoom. Ik heb gekozen voor een set met een Nikon 18-105 lens.
Ik heb nu de D5500 gekocht, op bovenstaande afbeelding lijkt de D5500 iets groter, maar hij is wat kleiner dan de D50…

In 10 jaar tijd is er wel wat veranderd aan de spiegelreflex camera’s:
– Van 6 naar 24 Megapixels.
– Filmen met full HD.
– Een groot kantelbaar touchscreen aan de achterzijde, waarmee je snel door foto’s kan bladeren.
– Lichtgevoeligheid van 1600 naar 25600 ISO!
– Foto’s via je mobiel uploaden naar internet (Wifi).
– 200 gram lichter.
– Beeldstabilisatie (VR).
– Er zit een help functie in de camera, handig als een functie niet zo duidelijk is.

GPS zit er niet in, maar dat zou ik toch uit zetten i.v.m. accu verbruik. Optioneel is dit nog mogelijk via de wifi verbinding.

Het is even wennen deze camera, het is nog wat zoeken naar de juiste instellingen en de knoppen zitten wat anders. Maar op een grijzige winterdag krijg je toch al aardige foto’s:

sloot bomen

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Hobbies & Zelfbouw project.. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Nieuwe spiegelreflex camera!

  1. Andrys schreef:

    Mooie camera! Voor GPS gebruik ik tegenwoordig een gratis app – GPSLogger – op de telefoon. Met één keer per minuut een GPS-fix gebruikt die niet zo veel en houdt hij het met gemak een dag lang vol. En je hoeft natuurlijk niet altijd alles te loggen… 🙂

Reacties zijn gesloten.