Ander werk!

Ik heb ander werk! Na 32 jaar gewerkt te hebben bij KPN/ VolkerWessels Telecom heb ik mijn ontslag ingediend.
Ik werk per 1 september bij de NoordWest Ziekenhuisgroep in o.a. Alkmaar en Den Helder voor telecom werkzaamheden (VOIP telefonie en private GSM netwerk).

7EN Elektromechanisch telefooncentrale

Ik 1986 ben ik begonnen te werken in telefoon centrales (de ouderwetse analoge centrales met draai kiezers) in de regio Beverwijk, Castricum en Uitgeest.

De telefooncentrales werden 6 jaar later vervangen door moderne digitale centrales en ik ben bij het versterker station in Haarlem gaan werken (2 jaar).
Ook toen al wilde ik graag werken in mijn eigen regio, en heb toen intern gesolliciteerd naar versterker station in Alkmaar. Dat was een fijne overstap, ik ben 12 jaar lang met de fiets naar mijn werk gegaan. Daar ben ik ook begonnen met werk voor Continentaal Plat.

Plaatsen van nieuw productie platform

Vijf jaar geleden is onze hele afdeling (samen met nog enkele afdelingen) ge-outsourced naar VolkerWessels Telecom. We werkten eerst nog in Alkmaar, maar daarna werd het kantoor verplaatst naar Haarlem. De werkzaamheden op kantoor werden minder, en ik werkte steeds vaker voor de afdeling straalverbindingen door het hele land.

Twee jaar geleden heb ik intern gesolliciteerd naar de afdeling Beheer Mobiel en sindsdien doe ik onderhoud voor het mobiele netwerk van KPN (2G, 3G, 4G, semafonie en IOT). Ondertussen werkte ik ook nog steeds voor Continentaal Plat. Dat werk heb ik nu 20 jaar gedaan, ik ben ruim 350 keer offshore geweest!

Werkzaamheden in zendmast

Het werk is absoluut leuk en uitdagend maar ook best zwaar. Even 2 uur naar bijvoorbeeld Zeeland rijden, een zendmast inklimmen om een storing op te lossen, vervolgens nog 1 of twee storingen oplossen, en weer naar huis rijden.
Ik heb ook 1x per 5 weken waakdienst, het is dan niet zo leuk om ’s nachts een eind te moeten rijden en dan bijvoorbeeld in een kerktoren of bovenop een flatgebouw een storing op te lossen.
Zo langzamerhand besefte ik dat het moeilijk gaat worden om dit werk nog 15 jaar vol te houden. Ik had al gevraagd of het mogelijk is weer iets meer kantoor werk te doen maar dat was helaas niet mogelijk.


Vervolgens ben ik rustig aan mijn CV gaan bijwerken en heb mijn LinkedIn profiel netjes aangepast. Langzamerhand ben ik gaan kijken naar beschikbare banen. De vacature bij het ziekenhuis was meteen interessant: telecom werkzaamheden in mijn eigen regio!
Ik vind het een hele grote overstap: naar een nieuw bedrijf en een nieuwe baan. Maar, ik ga ervoor!

Hieronder nog enkele foto’s van de laatste weken bij VolkerWessels Telecom:

Boven in de Arena Amsterdam

Werkzaamheden boven op Carré Amsterdam

Werkzaamheden in de mast

Werkzaamheden op een flatgebouw

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Werk. Bookmark de permalink.