Handige freeware software!

Ik ben zelf een groot liefhebber van freeware software (ik heb zelf ook een freeware programma op internet staan). Vrijwel alle soorten software zijn ook freeware te vinden.
TIP: als je een freeware programma download, bewaar het origineel dan goed. Ik heb wel eens meegemaakt dat een nieuwere versie opeens geen freeware meer is! En dan kun je altijd nog de oudere versie blijven gebruiken :-)

Handig voor de NMT:

Freecommander een zeer handige vervanger voor Windows verkenner! Ik gebruik het dagelijks. Freecommander heeft 2 grote verkenner vakken, wat handig is bij kopiƫren van bestanden.


Filezilla met Filezilla kun je bestanden naar de NMT kopieren met het FTP protocol.


Virtualdub een video editing programma. Handig om meerdere AVI bestanden te combineren, of reclame eruit te halen. Het is niet het makkelijkste programma, maar wel gratis :-)

Gspot eigenlijk onmisbaar voor de NMT gebruiker :-) Met dit handige programma kun je alle informatie over een video bestand bekijken! Zowel video (snelheden) als geluid informatie (dts, doby digital enz.).

DVDshrink hiermee kun je perfect een backup maken van je DVD's en op de NMT zetten. Het is ook mogelijk menu's eruit te halen, en de film te comprimeren.

Tagscanner een programma om de namen van MP3's aan te passen. Zowel bestandsnamen als MP3 informatie kan aangepast worden (album naam, artiest enz.).

Subsync hiermee kun je ondertitels synchroniseren van een film. Verdere uitleg op NMT Ondertiteling.

Syncback (heeft meerdere versies, niet allemaal freeware!). Als je de NMT ook gebruikt om backups te maken, dan is een backup programma erg handig. In Syncback geef je de mappen aan die gebackupped moeten worden. Syncback heeft vele mogelijkheden om te backuppen...

VLC Media player speelt alles af wat Windows Media speler niet kan afspelen (o.a. ondertiteling). Handig om te controleren of je NMT de film kan afspelen.

7-Zip Op je pc moeiteloos zip, rar enz. in- en uitpakken!