Vakantie België

Dit jaar zijn we op vakantie naar de Belgische kust geweest. We zijn daar jaren geleden ook al eens geweest, er zijn meerdere kust plaatsen die goed bereikbaar zijn per auto. Helaas hadden we de eerste 2 dagen heel erg veel regen… Al na de eerste avond was de voortent bij de caravan veranderd in een blubberpoel.

De eerste dag gingen we naar Brugge, daar bekeken we het Chocolade museum en het Friet museum. Gelukkig werd het de dagen daarna droog, en zelf behoorlijk warm 🙂

Onze kampeerplaats in Nieuwpoort. Één van de dingen die ik erg goed vind bij de Belgische kust is de kust-tram. Die tram loopt langs de volledige Belgische kust. Voor 5,- euro per persoon kun je een hele dag met de tram mee, en in- en uitstappen waar je wilt. We hebben één dag de tram gebruikt, en o.a. De Panne en Koksijde bezocht.

Bij Nieuwpoort kun je een steiger op, leuk om naar de zeilboten te kijken. Er kwamen zeilboten binnen die hadden meegedaan aan een internationale wedstrijd.

Op de steiger kun je met netten krabbetjes en visjes vangen.

Brede stranden, een grote boulevard, kortom een hele mooie kust!

En we hebben nog een dolfinarium bezocht. Door allerlei omstandigheden hadden we niet zo’n lange vakantie, maar het was toch wel lekker om er even uit te zijn 🙂

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink.