Lezing HuMo-gen bij HCC!Genealogie

Vandaag heb ik op een HCC!Genealogie bijeenkomst een lezing gehouden over mijn genealogische programma HuMo-gen. Ik had nog niet eerder een lezing gehouden over deze versie van mijn programma. Ik had een uur voor de lezing, en eigenlijk vroeg ik me af of ik dat wel vol zou krijgen. Nou: dat lukt dus makkelijk! De lezing duurde bijna 1 1/2 uur maar had nog wel langer kunnen duren.

Leuk om eens te doen, waarschijnlijk wordt ik binnenkort uitgenodigd om deze lezing nog eens te doen bij een andere genealogische vereniging šŸ™‚

2014_lezing_humo-gen03

2014_lezing_humo-gen01 2014_lezing_humo-gen02

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Hobbies & Zelfbouw project.. Bookmark de permalink.

3 reacties op Lezing HuMo-gen bij HCC!Genealogie

 1. Jan Bakker schreef:

  Zeer leerzame lezing. Ben zo erg geinteresseerd geraakt dat ik het programma ook wil gaan gebruiken. Al wat pogingen ondernomen, doch het lukt (nog) niet. Een advies dus voor volgende lezing: Deel een stappenplan uit. Bijv: Ik heb Humo-gen gedownload, doch kan er verder niets mee. Zie geen install.exe bijv. Ik kon dit ook niet op de wiki vinden. Ik ben er van overtuigd dat je dan heel veel mensen gelukkig kunt maken. Je doelgroep zijn de jongere ouderen en ze zijn vaak nog niet zo heel erg behendig met de computer.
  Maar………….het programma is gelikt.
  Jan Bakker

 2. Hendrik Bakker schreef:

  Hier ben ik het helemaal mee eens.
  ik heb een gratis website geopend en humogen erheen gekopieerd, maar dan moet je verder met phpadmin en daar weet ik niets van. Ik wil alleen maar die stamboom publiceren en veder niets!

  • Huub schreef:

   Bij de opmerking van Jan Bakker staat “Je doelgroep zijn de jongere ouderen”. Maar dat is niet zo, ik heb het programma gemaakt voor mezelf, en mijn eigen website. Ik doe niet aan doelgroepen, marketing etc.
   Vervolgens heb ik het programma beschikbaar gesteld voor anderen, en daardoor heb ik ook hulp gekregen met het verder ontwikkelen van het programma.

   HuMo-gen is niet makkelijk om te installeren, omdat je PHP scripts moet kopiƫren naar de website, en deze scripts moet je koppelen aan een database. De eerste keer kan dat echt lastig zijn! Maar we beiden zoveel mogelijk hulp (zie onderstaande links), en we hebben ook meerdere keren geholpen met het installeren van het programma.

   Handleiding installeren van HuMo-gen:
   http://www.humo-gen.com/genwiki/index.php?title=Installation/nl

   Handleiding installeren van HuMo-gen bij een provider:
   http://www.humo-gen.com/genwiki/index.php?title=Installation_with_provider/nl

   Forum van HuMo-gen:
   http://www.humo-gen.com/genforum/index.php

   Oh ja: het is niet noodzakelijk om te werken met PhpMyAdmin. Er zijn maar een paar stappen nodig om HuMo-gen te installeren, daarbij heb je de inloggegevens nodig van de MySQL database.

   Verdere vragen kun je het beste stellen op het forum, omdat ik daar geholpen wordt door anderen met het beantwoorden van vragen!

Reacties zijn gesloten.