Vakantie Oostenrijk

Dit jaar zijn we op vakantie geweest in Oostenrijk. Ik had er eigenlijk mijn twijfels over, Oostenrijk vond ik eigenlijk meer een land om in de winter te gaan skiëen šŸ™‚
Uiteindelijk viel het heel erg mee! We waren in het zuiden van Oostenrijk (in de buurt van Feldkirchen en Klagenfurt) waar diverse meertjes waren. Bij de meertjes voelden we ons als aan een Costa del Sol…

Bij Gerlitzen kun je ook in de zomer de bergen in met een kabellift. Op 1900 meter hoogte heb je dan onderstaand uitzicht!

Bij de camping (we zaten in een stacaravan) was ook een meertje (Maltschacher See), en met 30 graden in de zon was het best lekker afkoelen hier…

Op de heenweg was het erg druk op de weg, en hebben we zo’n 4 uur in de file gestaan, pfffff… Daarom besloten we 1 dag eerder terug te gaan, maar op de terugweg nog wel de Raggaschlucht te bezoeken. Hier loopt een 800 meter lang houten pad langs een prachtige stroomversnelling met enkele watervallen.

Vandaag zijn we thuisgekomen, en het blijkt een goed idee geweest te zijn om wat eerder te vertrekken, het blijkt noodweer te zijn in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland… En op de terugweg hadden we aanzienlijk minder last van files.

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink.