4 dagen offshore

Vorige week donderdag ging ik naar het boorplaform Noble Scott Marks, dit platform stond naast het produktie platform F3-a. Ik zou voor één dag offshore gaan om op het platform F3-fa een antenne te verplaatsen.

Ik moest om 09:00 inchecken in Den Helder, ruim een uur later ging ik vliegen. Het platform F3-a staat een flink eind naar het Noorden van de Noordzee, het is een uur vliegen met de helicopter! Ik werd afgezet op de Noble Scott. Op de Noble Scott heb ik de veiligheids video bekeken, en vervolgens werd ik naar het platform F3-a gebracht. Op de foto hieronder staat de Noble Scott naast een ander platform, de F3-a is een groter platform.

Rond 12:00 kwam ik op de F3-a aan, en kon gaan eten. Ik hoorde al dat ik rond 15:00 weer op de Noble Scott moest zijn voor de retour vlucht! Ik schatte al in dat ik mijn klus niet helemaal af zou krijgen… Ik moest de antenne verplaatsen, ik zag dat ik een antenne verlengkabel moest maken, en ik moest nog 4 aardkabels maken. En niet te vergeten: voordat ik aan het werk kan moest ik nog de veiligheids video van de F3-a bekijken en een workpermit invullen!

Foto: Noble Scott Marks (naast een ander productie platform):

Ik kreeg gelukkig hulp, maar het lukte helaas niet de klus helemaal af te krijgen. De antenne had ik in ieder geval op zijn definitieve plaats gezet, maar 2 aardkabels moesten nog aangesloten worden. Ik heb de aardkabels aan de electriciën gegeven, deze zou ze monteren.

De helicopter had al vertraging, rond 16:00 ging ik naar de Noble Scott. En vervolgens kreeg ik te horen dat er geen vluchten meer waren i.v.m. het weer (sneeuw en ijzel). Ik werd op een vlucht gepland van 17:00 op vrijdag.

Op vrijdag ben ik ’s ochtens om 06:15 op gestaan, en ben naar de F3-a gegaan. Ik kreeg de aardkabels weer terug van de electriciën en heb ze aangesloten. Ik heb de klus netjes af kunnen maken 🙂 Daarna weer terug naar de Noble Scott, waar ik te horen kreeg dat alle vluchten gecancelled waren…

Ik stond nu geboekt op een vlucht op zaterdag… Maar ook zaterdag werden alle vluchten gecancelled.

Vervolgens stond ik op de vlucht voor zondagochtend… De vlucht werd weer twee keer uitgesteld, maar ’s middags vloog ik terug! Jippie, weer terug!

En afgelopen maandag ging ik weer aan het werk. Pff, best lekker na 11 dagen werken nu eindelijk weekend 🙂

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Werk. Bookmark de permalink.